08 iunie 2021

Medalia de absolvire a Școlii Normale ”Alexandru Vlahuță” din Bârlad, promoția 1996

            În 1996, cu prilejul absolvirii unei noi serii de învățători, profesorul Costel Giurcanu ia inițiativa emiterii unei medalii care să marcheze acest moment.
Aversul medaliei prezintă în plan central clădirea în care funcționează Școala Normală și în partea de sus, circular, este gravat în excizie ȘCOALA NORMALĂ ALEXANDRU VLAHUȚĂ” BÂRLAD. În spațiul de jos ramas liber între profilul clădirii și marginea medaliei s-a gravat în incizie numele absolventului.
Reversul medaliei îl prezintă pe Alexandru Vlahuță din profil, cu fața orientată spre dreapta, în partea stângă sunt trecuți anii de viață pe două rânduri 1858/1919, iar sub bust este semnătura scriitorului. În partea superioară este gravat ALEXANDRU VLAHUTA, iar jos SNR BARLAD.
Medalie este opera a doi gravori, Maximilian Fetița, care semnează aversul sub clădire, în dreapta și Vasile Gabor, care semnează reversul în stânga, pe umarul scriitorului. S-au executat 50 de medalii din tombac cu diametrul de 60 de mm, din care 10 au fost argintate.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Monedele statului român emise dupa decembrie 1989

  MONEDELE STATULUI ROMÂN   EMISE DUPĂ DECEMBRIE 1989                                                       PROF. MARIAN BOLUM-BÂRLAD ...